PVV NB: “Géén aanmeldcentra asielzoekers in Brabant, maar grenzen sluiten!”

De Statenfractie PVV Noord-Brabant wil dat het provinciebestuur zich verzet tegen de vestiging van aanmeldcentra voor asielzoekers in Budel en Gilze-Rijen.

“Deze asielzoekers zijn al diverse veilige landen gepasseerd voordat zij in Nederland arriveren. Zulke zogenaamde vluchtelingen zijn wat de PVV betreft niet welkom in Brabant of in de rest van Nederland, ze moeten worden opgevangen in de eigen regio. Onze grenzen moeten worden gesloten voor hen!!”, aldus PVV Noord-Brabant fractievoorzitter Van Hattem.

In Statenvragen vraagt de PVV aan Gedeputeerde Staten welke effecten te verwachten zijn voor de leefbaarheid, het vestigingsklimaat en de sociale veiligheid door de komst van deze aanmeldcentra. Daarbij roept de PVV het provinciebestuur op om bij de staatssecretaris duidelijk te maken dat de aanmeldcentra in Brabant ongewenst zijn.

 

Geacht college,

Vandaag is bekend geworden dat in Budel een extra (tijdelijk) aanmeldcentrum voor asielzoekers komt en er op termijn in Gilze-Rijen een permanent aanmeldcentrum gevestigd zal worden.1 Dit roept bij de PVV Noord-Brabant fractie de volgende vragen op:

  1. Welke gevolgen ziet GS voor de leefbaarheid, het vestigingsklimaat en de sociale veiligheid door de vestiging van aanmeldcentra in Budel en Gilze-Rijen?
  1. Vrijwel alle asielzoekers die Nederland bereiken zijn al tal van veilige landen gepasseerd; deelt GS de opvatting van de PVV dat deze zogenaamde “vluchtelingen” niet welkom zijn in Brabant of elders in Nederland, maar opgevangen moeten worden in hun eigen regio en onze grenzen voor hen gesloten moeten worden? Is GS bereid zich maximaal in te zetten om de vestiging van deze aanmeldcentra te voorkomen en deze boodschap aan de staatssecretaris kenbaar te maken? 

Namens de PVV Noord-Brabant,

Alexander van Hattem

Patricia van der Kammen

1http://nos.nl/artikel/2057053-tweede-ontvangstplek-voor-asielzoekers-in-budel.html

 

Beantwoording: pdfAanmeldcentra_asielzoekers_Brabant_beantwoording_dd_06-10-2015.pdf