PVV NB: Versmalling N282 bij Rijen schandalig!

De Brabantse PVV-fractie vindt het versoberen van de N282 bij Rijen “de zoveelste schandalige versobering in de provinciale wegenplannen”. Eerder werden de verdubbeling van het aantal rijstroken op de N324 bij Oss en de N279 bij Helmond geschrapt, evenals enkele geplande rotondes.

De PVV vindt een 4-baans N282 bij Rijen noodzakelijk, niet alleen vanwege de gewone drukte, maar ookvanwege de vangnetfunctie die deze weg heeft voor het geval dat er calamiteiten zijn op de A58. “Die snelweg weet men in Den Haag en Den Bosch ook al decennia te negeren”, aldus woordvoerder Harry van den Berg.

“Sinds 2011 heeft de Brabantse automobilist maar liefst 600 miljoen euro meer betaald aan provinciale opcenten dan dat er in het wegennet geïnvesteerd is. Het lijkt er sterk op dat de huidige coalitie van VVD, PvdA, D66 en de SP een hekel hebben aan de automobilist, maar allerminst aan diens belastingcenten!”

Volgens berichtgeving in BNdeStem (1) zou de verbreding van de N282 tussen de hoofdingang van Vliegbasis Gilze-Rijen en de Vijfeikenweg geschrapt worden. De PVV heeft hierover de volgende vragen

1) Is het juist dat de verbreding van genoemd tracé geschrapt wordt?

2) Is het college het met de PVV eens dat ook genoemd tracé behoorlijk tegen de capaciteitsgrens zit? Zo nee, waarom niet

De N282 is een bypass in geval van calamiteiten op de A58 (Tilburg-Reeshof – Knooppunt St. Annabosch) en A27 (Knooppunt St. Annabosch – Oosterhout-Zuid). Verkeer richting Utrecht kan via de Vijfeikenweg en richting Breda via Dorst weer terug komen op de snelweg en vice versa. Voor de A58 is het de enige zinvolle en daarmee zeer belangrijke bypass.

3) Is het college het met de PVV eens dat alleen al gezien de vangnetfunctie voor het inmiddels behoorlijk overbelaste hoofdwegennet, een verdubbeling tot ten minste de Vijfeikenweg zeer gewenst of zelfs noodzakelijk is? Zo nee, waarom niet?

4) Eerder zijn door het college de verbredingen van de N324 en de N279-Zuid uit de plannen gehaald. Kan het college aangeven of de rekenmethodes zijn veranderd of dat er een andere grondslag ligt aan deze versoberingen?

5) Kan het college aangeven hoeveel geld er met de versobering van respectievelijk de N324, de N279-Zuid en nu de N282 bespaard is en waar deze middelen aan besteed worden?

Vriendelijke groet,

Namens de fractie van de PVV Noord-Brabant

Harry van den Berg

 

(1)  http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/bestuurlijke-strijd-over-verbreding-n282-rijen-1.5241296

 

Beantwoording: pdfSchrappen_verbreding_beantwoording_N282_dd_06-10-2015.pdf