Statenvragen buitenparlementair asiel-activisme gedeputeerde Van den Hout

Geacht college,
 
Het Brabants Dagblad van 20 januari jl. bericht dat een delegatie van Tilburgse "vrijwilligers en politici" aanstaande zaterdag een reis zal ondernemen naar het illegale migrantenkamp bij het Franse Duinkerken.[1], Van de politici in deze delegatie wordt gedeputeerde Van den Hout expliciet genoemd als provinciebestuurder. Het illegale migrantenkamp, wat wordt bevolkt door welvaartszoekende migranten die illegaal proberen het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, is berucht vanwege de vele gewelddadige incidenten, aanvallen op vrachtwagenchauffeurs, mensensmokkel en vele andere misstanden. Niet voor niets wordt de illegale vestiging van dit migrantenkamp door de Franse autoriteiten actief ontmoedigd.
 
Dit roept bij de PVV Noord-Brabant fractie de volgende vragen op:
 
1) Zijn GS bekend met de inhoud van de publicaties in de media over deze activistische reis van de gedeputeerde? Zijn hierover in GS afspraken gemaakt en indien dat het geval is, welke afspraken?
 
2) Vinden GS het wenselijk dat een gedeputeerde, die zich als provinciebestuurder in een delegatie van “vrijwilligers en politici” representeert, op eigen houtje het ontmoedigingsbeleid voor illegale immigranten van de Franse overheid frustreert?
 
3) Ondersteunen GS dit buitenparlementaire asiel-activisme van gedeputeerde Van den Hout? Zo ja, waarom ondersteunt u het faciliteren van illegale immigratie? Zo niet, zijn GS bereid om hiervan afstand te nemen?
 
Namens de PVV Noord-Brabant,
 
Alexander van Hattem
Patricia van der Kammen

 


[1]   http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/tilburgse-delegatie-van-vrijwilligers-en-politici-naar-vluchtelingenkamp-bij-duinkerken-1.5643140

 

Beantwoording: pdfBezoek_vd_Hout_Duinkerken_beantwoording_dd_02-02-2016.pdf