Statenvragen Oosthoek

De PVV heeft notie genomen van een artikel over de Oosthoek dat verschenen is in BN De Stem1. Uit dit artikel blijkt dat er binnen het bestuur in de gemeente Etten-Leur nog steeds animo is voor het realiseren van een bedrijventerrein, al dan niet gedeeltelijk, op het grondgebied van de gemeente Rucphen. De PVV constateert dat na een lang, intensief en zorgvuldig traject besloten is om geen zoekgebied verstedelijking ten zuiden van de A58 te leggen. Blijkbaar wenst de gemeente Etten-Leur zich hier niet bij neer te leggen en wordt geschermd met het feit dat zij ruggesteun krijgen van gedeputeerde Y. de Boer. Gezien het voorgaande komt de PVV fractie met de volgende vragen.


Wij willen daarom antwoord op de volgende vragen:

  1. Is GS van mening dat er een zorgvuldig traject is doorlopen en dat de uiteindelijke beslissing om het zoekgebied verstedelijking ter plaatse niet in de Structuurvisie op te nemen, formeel nog steeds van kracht is? Zo nee waarom niet?

  2. Deelt GS de mening dat er geen nieuwe argumenten, rapporten e.d. zijn om een ander standpunt in te nemen? Zo nee over welke rapporten beschikt GS, kunnen zij deze stukken doorzenden aan PS, en kan GS op grond van deze rapporten aangeven waarom het zorgvuldige proces dat recent doorlopen is de prullenbak in kan?

  3. Is GS van mening dat er geen enkele reden is om de imperialistische trekjes van de gemeente Etten-Leur te ondersteunen? Zo nee waarom niet? Zo ja is GS bereid om het bestuur van de gemeente Etten-Leur dit in duidelijk taal mede te delen?

  4. Is GS van mening dat nu de heer Y. de Boer zich in de verkiezingstijd heeft uitgelaten voor realisering van het bedrijventerrein aan de zuidzijde van de A58, het noodzakelijk is dat gedeputeerde Y. de Boer2 aangeeft geen redenen te zien om de Structuurvisie aan te passen? Zo nee welke reden is er om de bevolking van de gemeente Rucphen in onzekerheid te laten en acht GS dit een schoolvoorbeeld hoe de politiek dient om te gaan met de hieruit voortvloeiende onzekerheid van burgers?

1BN de Stem:
http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/8230718/Oosthoek-opnieuw-in-beeld.ece

2 Na zijn installatie als gedeputeerde Ruimtelijke Ordening


Antwoorden van GS:

 20110516_antwoorden_Oosthoek.pdf