PVV trekt stekker uit onzinsubsidie voor oplaadpalen!

Dankzij statenvragen van de PVV is de provinciale subsidie voor oplaadpalen voor elektrische fietsen per direct stopgezet. Bedrijven konden voor het plaatsen van een oplaadpaal voor het fietsend personeel 100 euro subsidie krijgen, dit terwijl een oplaadpaal niets anders is dan een gewoon buitenstopcontact.

Gedeputeerde Staten (GS) laat in haar beantwoording weten dat "uit de tussenrapportage van het project 'Stimuleren oplaadpunten' blijkt dat er tot nu toe 10 bedrijven zijn die een oplaadvoorziening hebben aangelegd in hun fietsenstalling. De meeste daarvan hebben ervoor gekozen om dit zelf uit te voeren en uiteindelijk heeft zich één bedrijf gemeld dat gebruik wil maken van deze subsidie."

Aangezien er praktisch geen belangstelling is voor deze subsidie, kunnen we met recht spreken van een onzinsubsidie – een totaal overbodige subsidiemaatregel uit de koker van de provinciale bureaucratie, zónder dat bedrijven er daadwerkelijk behoefte aan hebben.

In zalvende woorden komt GS tot dezelfde conclusie: "Deze tussenrapportage heeft ons wel ertoe bewogen om het project nader tegen het licht te houden; blijkbaar heeft het grootste deel van de bedrijven geen steuntje in de rug nodig om voorzieningen te treffen voor e-bikes. De inzichten uit de tussenrapportage hebben geleid tot een heroriëntering op het project. Mede naar aanleiding van de door u gestelde vragen is het project per direct stopgezet."

Vragensteller Harry van den Berg reageert verheugd op de beslissing: "gelukkig heeft het gezond verstand gewonnen van de politieke correctheid, we hopen dat ook de stekkers uit de even onzinnige windmolenprojecten getrokken worden".

Namens de PVV Noord-Brabant

Harry van den Berg, Statenlid

De betreffende Statenvragen met de antwoorden van GS:

 20110511_antwoorden_statenvragen_oplaadpunten.pdf