Statenvragen afschaffen strippenkaart

De PVV is tegen het afschaffen van de strippenkaart, zolang er problemen zijn met de OV-chipkaart. De kinderziektes en fraudegevoeligheid van het systeem moeten eerst opgelost worden voordat de vertrouwde strippenkaart verdwijnen kan.

Net als de meerderheid in de Tweede Kamer roept de PVV in Noord-Brabant het bestuur op het afschaffen van de strippenkaart, dat nu gepland staat op 3 november aanstaande, voor onbepaalde tijd uit te stellen en heeft daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Onderstaand de Statenvragen:

Geacht college,

In de Tweede Kamer is op dinsdag 14 juni 2011 de wens uitgesproken om met het afschaffen van de strippenkaart te wachten totdat de beveiliging van de OV-Chipkaart verbeterd is en de kinderziektes eruit zijn (1). Ook de PVV-fractie in Noord Brabant is van mening dat gezien de problemen rond de OV-chipkaart, het afschaffen van de strippenkaart per 3 november te vroeg is en verzoekt Gedeputeerde Staten het afschaffen van de strippenkaart voor onbepaalde tijd uit te stellen. Derhalve de volgende vragen:

1 Is Gedeputeerde Staten op de hoogte van het feit dat de OV-chipkaart eenvoudig te kraken is en daarmee eenvoudig fraude gepleegd kan worden?
2 Is Gedeputeerde Staten op de hoogte van het feit dat reizigers vaak duurder uit zijn door onvolkomenheden, zoals een dubbel instaptarief wanneer er met 2 verschillende vervoerders wordt gereisd?
3 Deelt Gedeputeerde Staten, op grond van de problemen met de OV-Chipkaart, de mening van de PVV-fractie dat het afschaffen van de strippenkaart uitgesteld moet worden tot dat de problemen opgelost zijn? Zo nee, waarom niet?
4 Stelt Gedeputeerde Staten Trans Link Systems aansprakelijk – de problemen zijn immers door hen veroorzaakt - indien er claims komen van OV-bedrijven bij uitstel van het afschaffen van de OV-Chipkaart? Zo nee, waarom niet?

Hoogachtend,

Harry van den Berg
PVV-fractie Noord-Brabant

(1) http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/binnenland/8926082/Toch-weer-Kamermeerderheid-voor-strippenkaart.ece