Voor, mét stemverklaring dat de PVV wel bij haar eerder geuite bezwaren over de huidige governancestructuur blijft, omdat de volksvertegenwoordiging buitenspel is gezet bij deze constructie tussen Havenschap en Havenbedrijf waarin we geen directe controle op het Havenbedrijf meer kunnen uitoefenen.

Geacht college van Gedeputeerde Staten,
In het Brabants Dagblad d.d. 8 maart 2017(1) is te lezen: ‘’De provincie lijkt meer geld aan het Brabantse gastronomiejaar 2018 uit te gaan geven dan eerder gesteld. Volgens de Bossche burgemeester Ton Rombouts doet de provincie flink 'van dittem', waarbij hij zijn duim over de ring- en wijsvinger wreef.’’ In navolging van onze Statenvragen d.d. 17 mei 2016(2), deze vervolgvragen over de het Europese gastronomiejaar 2018.

Read More

De PVV Noord-Brabant is verheugd dat Gedeputeerde Staten afgelopen vrijdag hebben aangekondigd om de provincie Noord-Brabant terug te trekken uit de Assembly of European Regions (AER). Gedeputeerde Pauli maakte dit vandaag bekend in het provinciale Platform Internationalisering. De AER is een netwerk van regio’s binnen Europa, dat zich de afgelopen jaren vooral heeft geprofileerd als platform waarbinnen vertegenwoordigers van de regio’s dure snoepreisjes kunnen maken om onzinnige eurofiele thema’s te bespreken. Daarnaast is de voorzitter van deze club een lid van de antidemocratische AK-partij van de Turkse dictator Erdogan: http://aer.eu/governance-structure/president/  

Read More

joycekardol