PVV Noord-Brabant: Opcenten motorrijtuigenbelasting benutten waarvoor ze bedoeld zijn: veilige provinciale wegen!

De PVV-fractie is geschrokken van de bevindingen van de ANWB over de gesteldheid van de provinciale wegen in Nederland. “Dat 2/3 van de provinciale wegen onveilig is in een bijzonder rijke Provincie als de onze, is iets om je rot over te schamen”, aldus woordvoerder Harry van den Berg.

“Aanleg en onderhoud, maar vooral ook de veiligheid van provinciale wegen is één van de belangrijkste kerntaken van een Provincie en mag zeker niet verwaarloosd worden. De Provincie ontvangt jaarlijks meer dan voldoende geld uit de opcenten motorrijtuigenbelasting om er de provinciale wegen en fietspaden fatsoenlijk van te kunnen onderhouden."

De PVV heeft er al diverse malen voor geijverd om de opcenten specifiek te oormerken voor aanleg en onderhoud van provinciale wegen en fietspaden. In plaats daarvan verdwijnt het geld in de algemene middelen waaruit vervolgens ook allerlei kunst- en cultuurhobby's worden gefinancierd.

“In Noord-Brabant zijn vorig jaar 105 mensen omgekomen in het verkeer en daarmee is Brabant helaas koploper in Nederland. Met de campagne “Maak van de 0 een punt” zijn er weliswaar goede initiatieven opgestart, maar met name aan de infrastructurele kant moet er veel meer aangepakt worden om het aantal verkeersdoden te laten dalen, onder meer door versnelde uitvoering van eenduidige belijning en aanpak van gevaarlijke trajecten en kruisingen.”

Harry van den Berg

PVV-fractie Noord Brabant (woordvoerder mobiliteit)