Voorzitter,

Over de TAM zelf kan ik kort zijn: met name dat de zonneladder nu wordt aangescherpt is wat de PVV fractie betreft uitstekend. Maar over de uitvoering daarvan hebben we nog wel enige kritiekpunten.

Uitgangspunt van de huidige zonneladder is dat landbouwgrond pas de laatst mogelijke beschikbare locatie is voor zonnepanelen. In de praktijk zien we nu echter dat bij een project als Heidebos van Sunvest op de Hooghei in Berlicum dat de gemeente Sint Michielsgestel wel erg makkelijk zonnepanelen toestaat op landbouwgrond. Ze schuiven feitelijk de zonneladder aan de kant door te stellen dat het geschatte potentieel aan zonnepanelen op bedrijfsdaken in 2030 wellicht toch niet realistisch is én omdat ze nu eenmaal voor 1 januari 2025 voor de RES-opgave de omgevingsvergunningen voor zonneparken verleend moeten hebben. Verder stelt de gemeente dat er voor bijvoorbeeld restgronden geen aanvragen zijn ingediend, en daarom zou landbouwgrond noodzakelijk zijn.

Read More

Geacht college,

Bij natuur- en recreatiegebied Engelenstede in Berlicum vindt een ware kaalslag plaats.[1] In dat gebied is Bosgroep Zuid in opdracht van de gemeente bezig met de kap van vele bomen. Dit zou allemaal gebeuren in het kader van “versterking” van het bos, maar omwonenden zetten bij dit beleid hun vraagtekens. Ondanks een aanbod daartoe is er geen bereidheid om met de omwonenden, waaronder ook deskundigen als het gaat om bomen en bossen, in gesprek te gaan.

Hierover heeft de PVV Noord-Brabant de volgende vragen:

Read More

Geacht college,

Op 21 november jl. maakte burgemeester Buijs van de gemeente Roosendaal bekend de crisisnoodopvang voor 80 asielzoekers in Roosendaal, die voor drie maanden bedoeld was, met nog drie maanden te verlengen.[1] Volgens het COA zou het bij deze opvang gaan om “circa 80 alleenstaande volwassen mannen”, daarnaast worden diverse maatregelen genoemd die nodig zouden zijn vanwege de fysieke veiligheid[2]. In de raadsmededeling hierover geeft het college van Roosendaal ten aanzien de “vervolgprocedure” aan: “is het college van burgemeester en wethouders al geruime tijd in gesprek met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers over een meer duurzame oplossing en de verdere uitwerking van een reguliere opvanglocatie nabij Heerle. Er zijn vergaande plannen voor een vluchtelingenopvang voor 4 jaar met een capaciteit voor 300 mensen.” Het college van de gemeente Roosendaal heeft op 6 november jl. aangegeven door te willen gaan met hun plannen voor een AZC aan de Bergsebaan in Heerle[3].

Hierover hebben wij de volgende vragen:

Read More