PVV en PvdD Noord-Brabant: kunnen we niet even wachten en nadenken voordat we belastinggeld gaan uitgeven?

Het heeft er alle schijn van dat aanstaande vrijdag bij de begrotingsbehandeling de 45 miljoen euro die voor Culturele Hoofdstad bestemd waren ter sprake gaan komen. Het geld brandt in de zak van het college van Gedeputeerde Staten, en de coalitiepartijen VVD, CDA en SP lijken er zo snel mogelijk een nieuwe bestemming aan te willen geven, bij voorkeur aan dezelfde soort elitaire kunstprojecten als Culturele Hoofdstad. Wederom dus een hoop geld naar allerlei luchtfietserij.

De PVV wil samen met de PvdD dat de 45 miljoen euro teruggaat naar de Essentmiddelen. De middelen waren onder strikte voorwaarde van het behalen van de titel in de begroting vrijgegeven. PVV en PvdD dienen daarom een amendement in waarmee middelen dan ook onmiddellijk uit de begroting worden geschrapt en weer aan de Essentmiddelen worden toegevoegd. PVV Statenlid Mariëtte Frijters-Klijnen: "Daar horen deze middelen thuis, ze zijn van de Brabantse burgers en het uitgeven daarvan moet er niet even op een vrijdagmiddag in november doorheen worden geduwd."

Partij voor de Dieren Statenlid Marco van der Wel: "We willen graag investeren in cultuur, maar zien meer in een structurele aanpak zeker voor een dergelijk groot bedrag."