PVV Brabant: Radicaal dierenactivisme hard aanpakken na protestactie provinciehuis

Radicale dierenactivisten hebben vrijdagochtend een illegale protestactie uitgevoerd op de trappen van het provinciehuis. Twee activisten hadden zich zelfs op het dak van het provinciehuis boven de hoofdingang vastgeketend. Voor de PVV is dit de druppel en het wordt tijd dat de provincie Brabant harder op gaat treden tegen deze geradicaliseerde figuren, die steeds meer buiten de rechtsstaat opereren en met hun acties het gezag pogen te ondermijnen.

Woordvoerder Maikel Boon: "De PVV heeft vorige maand al vragen gesteld aan het college over de bestrijding van radicaal dierenactivisme, maar uit de beantwoording* werd duidelijk dat het provinciebestuur de dreiging niet serieus neemt en de toenemende illegale acties niet wil bestempelen als georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Hopelijk heeft de idiote actie van vrijdagochtend bij het provinciehuis de ogen van het college en de aanwezige ambtenaren doen openen en duidelijk gemaakt hoe bedreigend het is wanneer je huis wordt bezet, iets waar boeren in Brabant al vaker te maken mee hebben gehad."

De PVV komt daarom tijdens de begrotingsbehandeling later dit najaar met een motie om radicale dierenactivisten aan te pakken.

 

https://www.brabant.nl/bestuur/provinciale-staten/statenstukken/statenvragen-en-antwoorden/download?qvi=1560416