PVV Noord-Brabant: Boeren met Keurmerk Farmer Friendly belonen

De PVV Noord-Brabant dient vrijdag bij de behandeling van de wijziging van de Brabantse omgevingsverordening een amendement in dat veehouders die vallen onder het keurmerk Farmer Friendly beloont voor hun inspanningen voor een eerlijkere markt, door de strenge Brabantse emissie-eisen voor stallen niet op deze veehouders van toepassing te laten zijn.

Het keurmerk Farmer Friendly is een initiatief van Farmers Defence Force. FDF heeft hiermee een nieuw concept geïntroduceerd om de Nederlandse boeren een betere positie in de keten te geven en zo een eerlijkere beloning voor hun producten te realiseren. Het keurmerk zorgt er tevens voor dat het voor consumenten zichtbaar is of aanbieders als supermarkten op een eerlijke wijze met Nederlandse boeren omgaan en dat er door Nederlandse boeren geproduceerde, eerlijke producten van hoge kwaliteit worden verkocht.

Woordvoerder landbouw Maikel Boon: "Op dit moment worden binnen de omgevingsverordening alleen de stallen van biologische boeren gevrijwaard van de reductie-eisen met betrekking tot stikstof. Hier willen wij het keurmerk Farmer Friendly van de FDF aan toevoegen, omdat ook dit keurmerk zorgt voor eerlijkere prijzen wat weer ten goede kan komen aan zowel boer als dier. Met deze stap worden veehouders aangespoord om aan de eisen van het keurmerk te voldoen.

Uiteraard willen we het liefst af van het hele stikstofbeleid, maar hopelijk is dit een stap in de goede richting."

docxAmendement_Farmer_Friendly.docx