PERSBERICHT: FNV West-Brabant weigert PVV bij verkiezingsdebat

Pure discriminatie en een belediging van de democratie. Zo typeert de PVV Noord-Brabant het besluit van FNV West-Brabant om de PVV Noord-Brabant te weren bij hun verkiezingsdebat op 10 maart aanstaande.

De Brabantse PVV had al geen uitnodiging voor het debat mogen ontvangen en na navraag te hebben gedaan of deze uitnodiging wellicht door een misverstand niet in goede orde was ontvangen, liet de West-Brabantse afdeling van de FNV schriftelijk weten dat van een misverstand geen sprake is en dat de PVV bewust niet is uitgenodigd.

Maikel Boon, PVV-Statenlid uit Bergen op Zoom: "De PVV-stemmers in West-Brabant worden door de FNV ernstig tekort gedaan door deze weigering om ons toe te laten tot het debat met andere Brabantse partijen. Dat de FNV nu een democratisch gekozen politieke partij uitsluit, met een grote achterban in West-Brabant, is een belediging voor de democratie. Bovendien bevinden zich onder de FNV-leden ook veel PVV-stemmers. Blijkbaar weegt voor de FNV de politieke correctheid zwaarder dan de democratie en eigenen ze zich daarmee het recht toe om grote groepen kiezers uit te sluiten. Daarmee doet de FNV deze kiezers tekort en maken zij een open discussie over belangrijke thema’s als economie en werkgelegenheid in West-Brabant onmogelijk."

De mail van FNV:

Screenshot 20230308 203156 Outlook