Amendement “Geen EU-bemoeienis, maar zo efficiënt mogelijke inkoop”

Provinciale Staten van Noord-Brabant, in vergadering bijeen op 24 mei 2019, ter bespreking van Statenvoorstel 24/19 Wensen en bedenkingen over deelname Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) aan Stichting Bureau Inkoop Zuid-Oost-Brabant (BIZOB),

Besluiten:


dat de tekstpassage “geen gebruik te maken van de gelegenheid om wensen en bedenkingen kenbaar te maken aan het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Brabant-Noord over het besluit om deel te nemen aan de Stichting BIZOB.” vervalt en gewijzigd wordt in de volgende tekst:
de volgende wensen c.q. bedenkingen kenbaar te maken aan het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Brabant-Noord over het besluit om deel te nemen aan de Stichting BIZOB:
1. Bij de inkoop van de Brabantse omgevingsdiensten dienen niet de speerpunten voor inkoop van de Europese Commissie het uitgangspunt te zijn, maar alleen een zo efficiënt mogelijke inkoop voor onze belastingbetalende burger.

Toelichting:
De omgevingsdiensten in Brabant dienen zo prudent mogelijk om te gaan met hun financiële middelen, die door hardwerkende Brabanders worden opgehoest. Provinciale Staten moeten daarom eisen dat de inkoop van de omgevingsdiensten zo efficiënt mogelijk verloopt en er mag geen nadruk worden gelegd op punten die voor de Europese Commissie belangrijk zouden kunnen zijn.

Alexander van Hattem
PVV Noord-Brabant