Amendement “Gelijke monniken, gelijke kappen”

Provinciale Staten van Noord-Brabant, in vergadering bijeen op vrijdag 16 december 2022, ter bespreking van Statenvoorstel 70/22 'Procedure wensen en bedenkingen inzake een geldlening uit de immunisatieportefeuille aan Stichting Belevenispark Pukkemuk voor realisatie van een
vakantiepark met bijbehorende centrale voorzieningen.'

Besluiten in Ontwerpbesluit 70/22 B:

de tekst

"besluiten:
ter kennis van Gedeputeerde Staten te brengen dat zij geen wensen en
bedenkingen hebben met betrekking tot het voornemen van Gedeputeerde
Staten om een geldlening vanuit de immunisatieportefeuille te verstrekken aan
Stichting Belevenispark Pukkemuk, gevestigd in Dongen."

Te wijzigen in:

"besluiten:
ter kennis van Gedeputeerde Staten te brengen dat de provincie ondernemers gelijk dient te behandelen: Gelijke monniken, gelijke kappen.
Dat betekent dat de handelwijze van het eigenstandig neerwaarts bijstellen naar de lagere risicorating B3 door de provinciale organisatie niet acceptabel is. De bijstelling staat haaks op het advies van de door extern adviesbureau Zanders opgestelde risicorating B1. Bureau Zanders was op de hoogte van het feit dat het ging om een spronginvestering, zo blijkt uit de correspondentie. Ook heeft Bureau Zanders proactief informatie opgevraagd over de business case. Daarmee moet worden verondersteld dat de rating van Bureau Zanders wel degelijk de bedrijfsuitbreiding inclusief de nieuwe activiteiten in acht heeft genomen."

en gaan over tot de orde van de dag

PVV Noord-Brabant
Patricia van der Kammen