Spreektekst Aanvullende financiering Wilhelminakanaal Tilburg

Voorzitter,

De PVV Noord-Brabant staat in dit dossier voor een moeilijke keuze.

In spreekwoordelijke taal wordt dat ook nog wel eens “staan, met de rug tegen de muur” genoemd.

Als partij hebben we namelijk transparantie en openheid hoog in het vaandel staan en het liefst hadden wij alle gegevens uit de onderzoeken en quick-scans volledig openbaar gehad.

We hebben begrip dat dit niet zo is omdat de aanbesteding van de klus nog moet plaatsvinden.

Kan de gedeputeerde ons toezeggen dat deze onderzoeken, quick-scans en eventuele andere documenten die in het ontwerpbesluit beschermt worden onder punt 3, na de aanbesteding alsnog in de openbaarheid komen? Het gaat immers om veel geld, dat door Henk en Ingrid opgehoest moet worden.

Op zich leent het dossier “Wilhelminakanaal Tilburg”, met een oplettende burger in de Reeshof, die door middel van proeven in zijn achtertuin, achter feiten kwam die Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente Tilburg niet hadden gezien, zich voor een filmscript.

Dat dit filmscript een regelrechte blockbuster wordt is misschien wel makkelijker te voorspellen dan de bodemgesteldheid van het Wilhelminakanaal-traject in Tilburg.

Goed voorzitter, de PVV is zoals u van ons gewend bent zeer realistisch, we zullen instemmen met dit voorstel, maar uitdrukkelijk de vinger aan de pols houden en onze rol als democratisch gekozen, controlerend orgaan, ook bij dit dossier, weer zeer serieus nemen.