Spreektekst Fiets in de Versnelling

De PVV is duidelijk voorstander van meer en veiliger asfalt, zo ook het asfalt voor fietsers. Veilig en breed asfalt, zowel voor de auto als voor de fiets. Wij stemmen dan ook in het grootste deel van het voorstel, want fietsen is gezond en schoon voor iedereen en we kunnen beter doorrijden met de auto bij minder drukte.

Een paar dingetjes vielen ons op:
Er is wat EU-innovatiecofinancieringsgeleuter in het programma verschenen. We zien een bedrag van 1,3 miljoen euro voorbij komen, Het is ons niet duidelijk waaraan dit geld besteed wordt. Graag duidelijkheid hierover.

Verder zagen wij dat er geld gegeven gaat worden aan fietsers die naar hun werk fietsen. Wat is dat voor flauwekul en is dat al in uitvoering en bent u bereid dot te staken? De automobilist wordt al voldoende gestraft. Een liter benzine, zo zag ik vorige week, doet op het met ons EU-geld rijkelijk en riant geasfalteerde Canarisch Eiland Fuerteventura 85 cent. Dus fietsen geeft al een beloning van 70 cent belastingvoordeel per uitgespaarde liter benzine.

Wij pleiten, zoals we elke vergadering doen waar het om fietspaden gast, voor een goede verlichting voor alle belangrijke woon-werk-schoolfietspaden. Daarnaast valt het ons op dat veel fietspaden erg smal zijn. Wij zien liever alle belangrijke fietspaden breder uitgevoerd. Daarom de oproep om - ondanks eerder hieromtrent ingediende, maar verworpen moties - toch aandacht aan verbreding en goede verlichting te vestigen en daarmee te bereiken dat de fietspaden en snelfietspaden ook in het donker massaal gebruikt worden.