Spreektekst Voorkeursalternatief Windenergie A16

Windturbines A16 (Moerdijk - Breda - Hazeldonk), 11 verschillende opties voor de opstelling van windturbines werden gepresenteerd tijdens een themavergadering.

De inbreng van Harry van den Berg, woordvoerder energie van PVV Noord-Brabant:

Een 210 meter hoog IJzeren Gordijn vol klimaatminaretten die een lachwekkende 1/30e van de energie van de Amercentrale produceert en dan in een MER-rapport een maximale 3 plusjes toekennen aan de gevolgen voor de landschappelijke kwaliteit. 180 meter hoog "laag" weten te noemen. Welkom in de Groene Kerk!

Honderden gezinnen krijgen te maken met geluidsoverlast, waarbij het niveau schandalig genoeg niet uitgaat van piekniveau, maar van gemiddeld niveau. In werkelijkheid kunnen er heel veel meer mensen niet meer fatsoenlijk buiten zitten of zelfs slapen als het waait.

Vogel- en vleermuizenslacht; opzettelijk doden is een misdrijf volgens de wet, maar voor de groene religie maken "wij" een uitzondering. "Wij" betreft de PVV niet, voorzitter.

Wat gaat het kosten de komende 15 jaar? 200 tot 300 miljoen aan subsidie voor die "gratis" wind met een CO2-besparing die op de EU ETS beurs 15 miljoen doet en dan ook gretig door de bruinkoolboer opgekocht én opgestookt wordt?

Want inderdaad: met de subsidie voor uw klimaatminaretten sponsort u de emissierechten van de bruinkoolboer. Onder de streep viezere lucht en geen CO2-besparing.

Onze vragen:
Wat doet u voor de omwonenden qua:
- schadevergoeding voor verpest woongenot?
- voor gezondheidsproblemen door stress, slaaptekort en infrasoon geluid?
- voor verminderde woningwaarde of zelfs onverkoopbaarheid voor mensen die uit deze groenlinkse hel weg willen?
Hoeveel vogels en vleermuizen mogen dood?
Wat doet u met zienswijzen, zoals die heel ongemakkelijke van 'Voor de Wind'
Wat als het draagvlak onder omwoneneden ontbreekt en hoe gaat u dat meten of dramt u het net als in Klundert er toch gewoon door, na wat inspraakschijnvertoningen?

De voorkeursvariant van de PVV is de nieuwe optie M12: Nergens!