Spreektekst Advies aan het Commissariaat voor de media inzake de Stichting OB

Voorzitter, het is voor de PVV een dilemma, want is omroep Brabant representatief voor de bevolking? Op de manier zoals zij carnaval op de kaart zetten; niks dan lof. Ieder jaar laat Omroep Brabant op een sublieme manier zien en horen hoe carnaval ons als Brabanders bij elkaar brengt. Ze zetten onze traditie echt op een podium zoals niemand het doet.

Onze twijfel is mede ook ingegeven door het feit dat men ook de oren laat hangen naar landelijk linkse mediainvloeden. Een voorbeeld is het komende lijsttrekkersdebat GR-verkiezingen, waar alleen maar landelijke afvaardiging is en waar de meer dan 34% van de kiezers die lokale partijen stemmen compleet niet gehoord worden. Een regelrechte minachting en aanfluiting voor de kiezer. En hier maar praatclubjes oprichten om opkomstbevordering te realiseren. 

Terug naar het statenvoorstel. 

Wij kunnen als Staten niet een keiharde "ja" geven op de vraag of het programmabeleidbepalend orgaan (PBO) representatief is samengesteld.

We zien in de bijlage dat er maar liefst 3 vacatures zijn en 12 personen op dit moment in de stichtingsraad zitten (het overzicht is trouwens niet echt actueel, deze is van 1 januari 2017). 

De stromingen die op dit moment niet vertegenwoordigd worden in de stichtingsraad zijn: minderheden, kerken en sport.

Op de website van Omroep Brabant is geen informatie terug te vinden over de stichtingsraad, wel een blanco pagina met de tekst "deze pagina wordt binnenkort aangepast".

Verder is een "ja" tegen het verzorgen van een publieke media-aanbod gericht op de bevrediging van maatschappelijke behoeften in Noord-Brabant in onze ogen dus zoals eerder benoemd discutabel.

Mis bij Omroep Brabant enige objectiviteit inzake berichtgeving over ons als ons als PVV. Maar dat zal vele van u wel bevallen.