Spreektekst Vaststellen Interim omgevingsverordening Noord-Brabant gedeelte Landbouw

De PVV was op 7 juli 2017 heel duidelijk: afspraak is afspraak, en dus géén versnelling transitie veehouderij
De PVV is wel een betrouwe partner tot tegenstelling van de onbetrouwbare VVD, CDA, D66 en GroenLinks.
Wij houden ons wel aan afspraken. En de afspraak die gemaakt is met de boeren is 2028 en daar moet de provincie zich aan houden.
Geen uitstel van 3, 6 of 9 maanden nee, gewoon de afspraak laten staan op 2028.

De boeren gaan de komende jaren door de aankomende stikstof maatregelen waarschijnlijk een bak extra regelgeving vanuit de EU en Den Haag over zich heen gestort krijgen.
En waarom wil deze provincie daaraan mee doen? Waarom wilt u de vele kleine gezins- en familiebedrijven opzadelen met nog meer doorgeslagen milieu regelgeving?
De Brabantse landbouw gaat kapot gemaakt worden door politici die buigen voor de waanideeën van GroenLinks en de milieu maffia.

Laten dit moment aangrijpen om samen komen, om niet over de boeren te praten maar met de boeren. Laten we zoeken naar realistische diervriendelijke innovaties zonder de boeren het mes op de keel te zetten.
Maar al deze partijen van het CDA, VVD tot aan de ChristenUnie, ze buigen allemaal voor de EU-regeltjes van EU-bureaucraten, De PVV kiest daar niet voor, wij kiezen niet voor de EU maar de PVV kiest voor de boeren.
Voor ons hoeven al die doorgeslagen stikstofregeltjes niet, wij willen dat de minister de aanwijzing van de natura 2000 gebieden schrapt.
Maar wat dit college op zijn minst kan doen is de Brabantse regels in zijn geheel te schrappen.
De vraag van de PVV is of dit college daartoe bereid is?

Tot slot, Brabant heeft de beste boeren van de wereld.
De PVV is trots op onze boeren. Brabantse boeren behoren tot de meest innovatieve en diervriendelijke boeren. Brabant heeft de beste boeren van de hele wereld, iedereen kijkt met de groots mogelijke bewondering naar ónze boeren.
Maar de partijen die hier zitten, van het CDA tot de ChristenUnie ze buigen allemaal liever voor de EU-regeltjes van EU-bureaucraten, dan dat ze echt op komen voor onze boeren.
Maar de PVV komt wel echt op voor onze boeren, voor onze Brabanders.