Spreektekst themabijeenkomst project intensivering Toezicht Veehouderijen 2019

De PVV is de partij van orde en veiligheid. Wij willen een veiliger Nederland niet alleen op straat maar ook bij onze bedrijven. Daarbij horen slimme en effectieve controles.

Bij dit project zijn duizenden agrarische bedrijven bezocht en bij 98% van deze bedrijven zijn geen grote overtredingen vast gesteld. Een prachtig resultaat.

Steeds meer agrarische bedrijven stoppen of minderen het aantal dieren. Vaak wordt hiervoor de slechte financiële perspectieven, het ontbreken van opvolging, of de toenemende complexiteit van de regelgeving als reden gegeven. Maar ook de hoge Brabantse regeldruk. Brabant heeft de strengste regelgeving voor boeren van heel Nederland.

Deze strenge Brabantse stikstofregels gemaakt door de VVD, FvD en het CDA verstikken onze boeren.

In andere provincies zitten anti-boerenpartijen zoals GroenLinks en D66 in coalitie en zelfs die provincies voeren een veel minder streng beleid.

Brabantse boeren zijn helaas niets opgeschoten met dit nieuwe college. Nadat de macht in de achterkamertjes was verdeeld, waren alle beloften aan de boeren vergeten.

GroenLinks en D66 werden aan de kant gezet maar het Brabantse boertje pesten gaat onder VVD, FvD en het CDA gewoon door.

Terwijl de landbouw een parel is voor onze economie. We zijn wereldwijd nummer 1 in productiviteit, innovatie en dierenwelzijn!

De PVV gelooft dat de mooiste dagen voor ondernemers in Brabant nog voor ons liggen. Dat we een toekomst tegemoet gaan die vele malen prachtige is dan waar we nu in zitten.

Als we maar durven, als we maar durven te kiezen.

Kiest u ervoor dat een boer de boer kan blijven?

Kiest u voor koeien in de wei?

Kiest u voor minder provinciale regelgeving?

Kies dan op 17 maart 2021 voor de PVV.