Spreektekst Ontwikkelingen omtrent het Regionaal Water en Bodem Programma 2022- 2027

De KWR en het gezwets over de zogenaamde waterkwaliteit, het is gewoon een nieuwe smoes om Nederland te verstikken, net zoals ze dat deden met stikstof. En geloof me, dat gaat onze economie en samenleving keihard raken.

Kijk maar eens naar wat er nu al gebeurt door die stikstofwaanzin. Evenementen worden afgelast, net zoals Offroad Budel en jumping Valkensvaart. En als ze wel doorgaan, moeten ze in een afgezwakte vorm plaatsvinden, zoals de boerendag in Woensdrecht. Het is gewoon belachelijk!

En wat doet Nederland in Brussel? Ze leggen zichzelf met de KWR opnieuw vast aan onrealistische en onnodige doelen. Volgens die zogenaamde ecologische rapporten is maar 1% van ons water in orde. Maar laten we eens naar de realiteit kijken: het water in Brabant is nog nooit zo schoon geweest.

Dit is gewoon een trucje van de politieke elite om ons land te knechten en ons nog meer regels op te leggen. Het is tijd dat we opstaan en ons niet langer laten ringeloren door deze onzin! Nederland verdient beter dan dit.

De minister pleit bij de EU om die 'one-out-all-out' aanpak bij de KRW af te schaffen, wat is daar de huidige status van? En wordt de minister gesteund door de provincie en zo ja, op welke manier?