PVV Noord-Brabant: Eindhoven2018 blijft smijten met belastinggeld

Op 6 september aanstaande maakt de internationale selectiejury bekend wie in 2018 de titel Culturele Hoofdstad van Europa mag dragen. En of Eindhoven de titel wint of niet, de organisatie onder leiding van Martijn Sanders heeft besloten dat er hoe dan ook geproost moet worden. Er worden borrelbijeenkomsten in het Provinciehuis en vervolgens in Strijp-S in Eindhoven georganiseerd.

Bovendien worden “pretpakketten” VIP vrijkaarten uitgedeeld voor Brabant Open Air, dat aansluitend op deze bijeenkomsten plaatsvindt.

De PVV wil precies weten wat de kosten zijn en uit welk budget dit gefinancierd wordt. Het gaat tenslotte alweer om zuurverdiend belastinggeld, opgebracht door de hardwerkende Brabanders.

De PVV is van mening dat dit het zoveelste voorbeeld is van het feit dat het Brabantse Culturele hoofdstad project niets meer is dan een elitair netwerkfeestje voor elkaar bewierokende bestuurders, cultuurbobo's en hun vriendjes.

Bovenstaande is dan ook aanleiding voor de PVV fractie Noord-Brabant om het college van Gedeputeerde Staten te vragen of zij bereid is om de uitnodiging voor de Samen Culturele Hoofdstad bijeenkomst ogenblikkelijk ongedaan te maken.

 

Geacht college,

Via email zijn er uitnodigingen verstuurd voor het bijwonen van “Samen Culturele Hoofdstad bijeenkomst” (zie bijlage).

1. Bent u bekend met deze uitnodiging?

2. Bent u met ons van mening dat een uitnodiging in “jij vorm” afbreuk doet aan respect en hoffelijkheid tegenover de geadresseerden? Zo nee, waarom niet?

3. Wat zijn de totale (begrote) kosten van de bijeenkomst in het provinciehuis inclusief alle bijkomende organisatiekosten (zoals ureninzet van medewerkers en catering)? De PVV stelt prijs op een gespecificeerde begroting. Ten laste van welk budget komen deze kosten?

4. Wat zijn de totale (begrote) kosten van de bijeenkomst in het Ketelhuis op Strijp-Sinclusief alle bijkomende organisatiekosten (zoals ureninzet van medewerkers en catering)?De PVV stelt prijs op een gespecificeerde begroting. Ten laste van welk budget komen deze kosten?

5. Wat is de hoogte van de totale door de provincie verstrekte bijdrage in 2012 en 2013 aan festival Brabant Open Air?

6. Hoeveel VIP en andere vrijkaarten worden er in totaal verstrekt aan relaties en derden door festival Brabant Open Air en welk percentage van het totale bezoekersaantal is dit?

7. Waaruit bestaat het “pretpakket” VIP vrijkaart?

8. Wat is de waarde van een VIP vrijkaart voor festival Brabant Open Air en hoe oordeelt u over het feit dat de relaties op kosten van de belastingbetaler in de watten worden gelegd?

9. Bent u met de PVV van mening dat het in economisch moeilijke tijden waar iedereen de broekriem moet aanhalen ongepast is op deze ongegeneerde wijze belastinggeld te verbrassen? Zo nee waarom niet?

10. Bent u net als de PVV van mening dat dit wederom een voorbeeld is van het feit dat het Brabantse Culturele hoofdstad project niets meer is dan een elitair netwerkfeestje voor elkaar bewierokende bestuurders, cultuurbobo's en hun vriendjes?

11. Is het college bereid om soberheid te betrachten, de belastingbetaler geld te besparen en derhalve de uitnodiging voor de Samen Culturele Hoofdstad bijeenkomst ogenblikkelijk ongedaan te maken? Zo nee, waarom niet?

Hoogachtend,

Mariëtte Frijters-Klijnen

Patricia van der Kammen

 

 

 

Bijlage.

 

Uitnodiging Samen culturele hoofdstad bijeenkomst

Vrijdag 6 september 2013

Op 6 september maakt de internationale selectiejury bekend welke stad zij voordraagt voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. We willen je graag uitnodigen om deze spannende dag samen met ons mee te maken.

De uitslag wordt ’s-middags tussen 16.30 en 17.30 uur in Amsterdam tijdens een besloten persconferentie bekend gemaakt. Omroep Brabant doet live verslag hiervan. De wethouders en gedeputeerde Cultuur van BrabantStad nodigen je van harte uit om dit moment gezamenlijk te volgen in het Provinciehuis, in bijzijn van de pers.

Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom in het Ketelhuis op Strijp-S om samen met de Commissaris van de Koning, burgemeester van Gijzel en ons het glas te heffen. Bij voorkeur proosten we dan op het winnen van de titel. Indien dat onverhoopt niet het geval is, dan komen we toch graag met alle Brabantse partijen bijeen om iedereen te bedanken voor de geweldige samenwerking. En in beide scenario’s kijken we graag vooruit, naar de kansen die er liggen op basis van de culturele plannen die al zoveel energie hebben gegeven.

Voor alle aanwezigen zijn VIP-kaarten voor het festival Brabant Open Air beschikbaar, dat die avond ook plaatsvindt op Strijp-S, aansluitend op onze bijeenkomst.

Wij vragen je aan te melden door middel van een reply op deze e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en daarbij aan te geven naar welke bijeenkomst je van plan bent te komen. Bijgaand vind je de routebeschrijving.

 

Namens Stichting 2018Eindhoven|Brabant, 

Martijn Sanders

Artistiek Directeur

 

Heleen Huisjes

Zakelijk Directeur