PVV Brabant: Coalitie met VVD wil nepnatuur precies op beoogd tracé Ruit Eindhoven

De Brabantse PVV-fractie wil van het provinciebestuur (VVD, SP, D66, PvdA) weten of het klopt dat in de nieuwste plannen van het Groen Ontwikkelfonds een aantal kleine percelen, die precies op het voorkeurstracé van de voorlopig geschrapte Noord-Oostcorridor (Ruit Eindhoven) lijken te liggen, voor "natuur"ontwikkeling aangewezen zijn.

De partij wil weten wat de consequenties zijn van de aanleg van deze "natuur", indien een volgende provinciale staten de laatst ontbrekende schakel in de Ruit Eindhoven alsnog wil aanleggen. De PVV maakt zich zorgen over deze "misselijke grap", die de aanpak van de bereikbaarheid van Eindhoven nog langer zou kunnen frustreren.

Geachte college,

Op de website “Kavelpaspoort cluster 5 Son en Breugel – De Peel – Hooidonk” is te zien dat er kennelijk plannen zijn om op het tracé van de Noord-Oostcorridor in de Ruit Eindhoven “natuur” te ontwikkelen. De PVV heeft hierover de volgende vragen:

Dat leidt tot de volgende Statenvragen:

1 Is de observatie van de PVV juist, dat de te ontwikkelen “natuur” in het stuk1 binnen de contouren van het voorkeurstracé van de Noord-Oostcorridor valt, zoals dat ingetekend stond in 2014?
2 Indien deze gronden worden ingezet voor “natuur”ontwikkeling, welke consequenties geeft dat in het geval een volgende provinciale staten alsnog de Noord-Oostcorridor wil aanleggen om de Ruit Eindhoven te voltooien?
Namens de PVV Noord-Brabant,

Harry van den Berg

¹ https://www.groenontwikkelfondsbrabant.nl/wp-content/uploads/2017/02/Kavelpaspoort-cluster-5-Son-en-Breugel-De-Peel-Hooijdonk.pdf

 

Beantwoording: pdfNatuur_op_tracé_Ruit_beantwoording_dd_20-02-2017.pdf