Persbericht PVV NB: Statenvragen inzake veiligheid buitengebied

Brabant is al een aantal jaren koploper in het aantal drugsdumpingen. PVV Noord-Brabant is het zat en trekt al geruime tijd aan de bel bij de provincie.
De PVV is teleurgesteld dat dit college haar coördinerende rol tussen verschillende overheidslagen en instellingen onvoldoende inzet om de samenwerking voor een veiliger buitengebied te verbeteren. Daardoor hebben (drugs)dumpers, stropers en criminelen nog steeds vrij spel.

De PVV wil dat de provincie in samenwerking met de andere overheden en instellingen (zoals Veiligheidsregio’s, gemeenten, politie, marechaussee, terreinbeherende organisaties, Rijksoverheid en Waterschappen) een plan gaat opstellen om de pakkans van daders in het Brabantse buitengebied te vergroten.

Geacht college,

Er wordt weer volop gedumpt in het buitengebied Noord-Brabant zo zijn er in Mill minivarkentjes gedumpt en in Bergeijk en Sprundel tientallen drugsvaten.
De PVV Noord-Brabant is teleurgesteld dat dit college haar coördinerende rol tussen verschillende overheidslagen en instellingen onvoldoende inzet om de samenwerking voor een veiliger buitengebied te verbeteren. Daardoor hebben (drugs)dumpers, stropers en criminelen nog steeds vrij spel.

Dit leidt tot de volgende Statenvragen:

1. Heeft dit college kennisgenomen van de dumping van de minivarkentjes in Mill[1] en de tientallen drugsvaten in Bergeijk[2] en Sprundel[3]?

2. Boswachters geven aan dat (drugsafval)dumpingen het grootste probleem vormen in het buitengebied[4][5][6], deelt dit college deze mening? Zo nee, waarom niet?

3. Deelt dit college de mening van de PVV dat de provincie haar coördinerende rol tussen verschillende overheidslagen en instellingen onvoldoende inzet om de samenwerking voor een veiliger buitengebied te verbeteren. Zo nee, waarom niet?

4. Deelt u de mening van de PVV dat (drugs)dumpers, stropers en criminelen vrij spel hebben in het Brabantse buitengebied? Zo nee, waarom niet?

5. Kan dit college aangeven hoeveel (drugs)dumpingen er in 2017 zijn ontdekt in het Brabantse buitengebied?

6. Kan dit college aangeven hoeveel criminelen zijn betrapt op (drugs)dumpingen? Graag een onderscheid tussen heterdaad en door opsporingsonderzoek.

7. Deelt dit college de mening van de PVV dat dit college in drie jaar tijd geen serieuze maatregelen heeft getroffen om het Brabantse buitengebied veiliger te maken? Zo nee, waarom niet?

8. Deelt dit college de mening van de PVV dat in samenwerking met de andere overheden en instellingen (zoals Veiligheidsregio’s, gemeenten, politie, marechaussee, terreinbeherende organisaties, Rijksoverheid en Waterschappen) een plan opgesteld moet worden om de pakkans van daders in het Brabantse buitengebied te vergroten? Zo nee, waarom niet?

9. Is dit college bereid om extra budget beschikbaar te stellen om het Brabantse buitengebied veilig te maken? Zo ja, hoeveel?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Maikel Boon

[1] http://www.omroepbrabant.nl/?news/275170702/Minivarkentjes+gedumpt+in+natuurgebied+Normaal+is+het+drugsafval,+nu+zijn+het+biggetjes.aspx 
[2] http://www.omroepbrabant.nl/?news/275006672/Tientallen+drugsvaten+gedumpt+op+bospad+Bergeijk.aspx 
[3] https://www.bndestem.nl/roosendaal/gedumpte-vaten-aangetroffen-aan-ettenseweg-in-sprundel~a4f4f8a0/  
[4] https://twitter.com/GraafmansP/status/964756453755183104 
[5] https://twitter.com/sjaaksmits/status/963443931689168896 
[6] https://twitter.com/WB_stwillebrord/status/963330006989582337 

 

Beantwoording: pdfCoördinerende_rol_buitengebied_beantwoording_dd_20-3-2018.pdf