Statenvragen Historisch stuk Napoleonweg bij Hulten

Geacht college,

Op de open dag voor de Reconstructie N282 – N260A, die aannemer Heijmans afgelopen zaterdag hield, is een deel van de zogenaamde Napoleonweg tentoongesteld.[1] Dit deel van de Napoleonweg, die liep van Breda naar Den Bosch, werd bij toeval blootgelegd tijdens werkzaamheden. Er is hier sprake van een bijzondere vondst van een fraai stukje cultuurhistorisch erfgoed.

Hierover de volgende vragen:

1. De provincie is betrokken bij het project N282 Rijen – Hulten.[2] Is de provincie door aannemer Heijmans op de hoogte gesteld van de vondst van het stuk Napoleonweg bij Hulten? Zo nee, waarom niet?

2. Volgens het eerder aangehaalde artikel van BN DeStem bestaat het oorspronkelijke plan uit het inrichten tot groen van de door werkzaamheden vrijgekomen stuk weg. Is het college het met de PVV eens dat dit zou moeten worden heroverwogen, omdat het gevonden stuk Napoleonweg een belangrijk stuk erfgoed vormt? Zo nee, waarom niet?

3. Archeoloog Jurgen Rap, tijdens de open dag aanwezig, is van mening dat het gevonden stuk weg intact moet blijven: ,,Zet er bankjes omheen, een informatiebord erbij. Kun je genieten van een mooi stukje cultureel erfgoed.”. Is het college bereid om deze suggestie over te nemen? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,
Tjerk Langman
Boy Sluiters

[1] https://www.bndestem.nl/gilze-en-rijen/historisch-stuk-straatwerk-komt-tevoorschijn-bij-wegwerkzaamheden-in-hulten-zo-n-vondst-komt-maar-weinig-voor~a07e7bf8/  
[2] https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/wegen-infraprojecten-brabant/n282-f58-rijen-hulten/n282-rijen-hulten/