Statenvragen: subsidie voor 25 kerstbomen op dak van bibliotheek Tilburg

Geacht college,

Met verbijstering heeft de PVV-fractie kennis genomen (1) van wellicht het meest bizarre voorbeeld van doorgeschoten milieubeleid, namelijk het parkeren van 25 dwergdennen op het dak van de bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg, met een kostenplaatje van maar liefst 100.000 euro, waarvan 11.000 euro uit de provinciale kas.

De PVV heeft de volgende vragen voor Gedeputeerde Staten over dit onderwerp:

1 Acht GS uit oogpunt van kosteneffectiviteit, het plaatsen van 25 kerstbomen á 4.000 euro per stuk met bijbehorende watervoorziening, de verleende subsidie nuttig besteed belastinggeld in de verbetering van de luchtkwaliteit en het realiseren van "klimaatneutraliteit"? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom is de subsidie dan verstrekt?

2 Draagt de provincie ook bij aan het onderhoud van dit "stadsbos"? Zo ja, wat zijn de jaarlijkse kosten en welk deel daarvan komt voor rekening van de provincie Noord Brabant?

3 Zitten er nog meer van dergelijke "klimaatneutrale" en "luchtkwaliteit verbeterende" projecten in de pijplijn? Zo ja, welke en overweegt GS die dan onmiddellijk te stoppen? Zo nee, waarom niet?

Hoogachtend,

Namens de PVV Statenfractie,

Harry van den Berg

(1) http://www.tilburg.nl/gemeente/ep/channelView.do?channelId=-13041&programId=11853&tabId=0&contentTypeId=1001&displayPage=%2Fep%2Fchannel%2Ftl_channel_related_content.jsp&relCntPage=%2Fep%2Fcontent%2Ftl_ed_ne_content.jsp&contentId=36303


Beantwoording statenvragen door GS