Mondelinge vragen Motie transitverbod vrachtwagens N69

Geacht college,

Volgens de openbare besluitenlijst van 17 januari 2012 is GS van plan de motie vrachtwagenverbod N69 terzijde te schuiven (zie onder). De PVV heeft hierover de volgende vragen.

- Is GS van mening dat doorgaand vrachtwagenverkeer beter via de N69 afgewikkeld kan worden dan via de N396?

- Is GS van mening dat bestuurlijke wrijving / bestuurlijke onwil een valide reden is om af te zien van een maatregel die de gezondheid en veiligheid van de inwoners van Aalst en Valkenswaard, resp. nummer 9 en nummer 3 in de Nederlandse top 10 van vuilste wegen, positief beïnvloed?

- Is GS van mening dat zelfs een eenvoudige proefopstelling, vergelijkbaar met één zoals die inmiddels bij Bosschenhoofd is gerealiseerd, op teveel bezwaren stuit?

- Is GS bereid het verdere traject rond deze motie in de eerstvolgende commissievergadering toe te lichten en te bespreken?

Met vriendelijke groet,

Harry van den Berg,

Statenlid PVV Noord Brabant

Motie vrachtwagenverbod N69

Een proef met het weren van vrachtwagens tussen Aalst en Valkenswaard heeft nu geen draagvlak bij de betrokken gemeenten en het bedrijfsleven in het Bestuurlijk Overleg van de N69, omdat dit het probleem verschuift. Het doorgaand vrachtverkeer moet dan namelijk worden afgewikkeld op andere bestaande wegen, die hiervoor niet zijn toegerust of andere knelpunten veroorzaken. Gedeputeerde Staten stellen voor om nu geen specifieke actie te ondernemen om de proef uit te voeren, maar mee te werken aan het Gebiedsakkoord voor de aanpak van de N69 en het vrachtwagenverbod mee te nemen in de activiteiten die deel uit maken van het bijhorend Nulpluspakket. Dit is de reactie van het college naar aanleiding van de motie hierover, die is aangenomen tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 11 november 2011.