PVV onthutst over miljoenenverlies Brabant

De PVV Noord-Brabant heeft onthutst gereageerd op het bericht dat de provincie 23 miljoen belastinggeld gaat verliezen op de regeling Brabantse Verkoop Garantie. De provincie gaat dit geld verliezen door onverantwoorde en oneigenlijke investeringen. PVV-Statenlid Joyce Kardol: ''Ik ben enorm geschrokken door dit bericht. Wij wisten al dat er verlies gedraaid zou worden op dit project, maar 23 miljoen is echt belachelijk.'' De PVV heeft vorig jaar al aangedrongen op beleid en stimulering van Brabantse koopstarters en particulieren, hier heeft de provincie niks mee gedaan. Daarentegen komt de provincie nu met kortzichtig beleid, voordelen en bonussen om makelaars te spekken en opperde de coalitiepartijen zelfs de plaatsing van arbeidsmigranten. Kardol stelt verder dat dit weer een typisch voorbeeld is van onverantwoord gedrag van de socialistische regentenkliek in Noord-Brabant ''ik wil weten wie hiervoor het boetekleed gaat aantrekken''. De PVV gaat vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over deze kwestie. Onderstaand de Statenvragen:
Geacht college,

Op Omroep Brabant van 20 februari 2012 staat dat de provincie een verlies van 23 miljoen dreigt te lopen met de investering in de regeling Brabantse Verkoop Garantie. Dit roept bij ons de volgende vragen op.

1. Bent u op de hoogte van het artikel op Omroep Brabant?[1]

In het betreffende artikel wordt verwezen naar de stukken van de provincie.

2. Hoe kan het dat de media eerder inzage heeft in de beleidstukken dan de Statenleden cq nog voordat het in de betreffende commissie is besproken?

3. Waar is deze prognose van 23 miljoen verlies op gebaseerd?

4. Op basis van welke onderzoeken cq evaluatie doet de Gedeputeerde uitspraken dat de investeringen iets hebben opgeleverd?

5. Wat wil de provincie eraan doen om de Brabantse koopstarters en particulieren te stimuleren?

6. Hoe komt de berichtgeving dat de provincie met allerhande voordelen en bonussen wil verkopen aan makelaars overeen met eerder gedane uitspraken om de huizen tegen marktprijzen te verkopen?

Hoogachtend,

Namens de PVV Statenfractie,

Joyce Kardol