Statenvragen: ex art. 43 RvO inzake maximumsnelheid N279

Naar aanleiding van het bericht van 6 juli 2012* dat GS de maximumsnelheid op de nieuwe N279 tussen de aansluitingen met de A2 en de A50 wil beperken tot 80 km/u en ook wordt aangegeven dat de weg, inclusief geluids- en milieumaatregelen wordt ingericht op basis van een maximumsnelheid van 100 km/u, heeft de fractie van de PVV de volgende vragen:

 

1  Acht het college het waarschijnlijk dat met het behouden van gelijkvloerse kruisingen bij de A2 en A50 en voorlopig nog geen voltooiing van de Ruit Eindhoven (dus geen verbetering bij Helmond) en zonder aanpassing op overzienbare termijn bij Veghel en tussen Verghel en de nieuwe Ruit Eindhoven, het verkeer vanuit Den Bosch richting Venlo massaal de N279 zal verkiezen boven de A2 – A67 vice versa? Zo ja, waarom?

2  Is het college het met de PVV eens, dat de “aantrekkelijkheid” van de N279 pas na voltooiing van de in 1 genoemde tracés en projecten aanzienlijk zal toenemen en daardoor een eventuele afwaardering naar 80 km/h pas in dat stadium logischer is dan de omgekeerde wijze zoals door het college voorgesteld? Zo nee, waarom niet?

3  Waarom, aangezien de weg als 100 km/u uitvoering wordt aangelegd, niet de maximumsnelheid op 100 kilometer per uur instellen en pas ingrijpen als in de praktijk blijkt dat de weg problemen geeft, in plaats van meteen een betuttelende maximumsnelheid vanwege mogelijke, maar volgens ons onwaarschijnlijke bijeffecten?

4  Is het college met de PVV van mening dat het afwaarderen van 100 naar 80 km/u. geen enkel effect heeft op het al dan niet toenemen van het vrachtverkeer, omdat deze toch al niet harder mogen rijden? Zo nee, waarom niet?

5  Indien blijkt dat vrachtverkeer massaal  gebruik maakt van de route Den Bosch – Venlo v.v. via de N279, overweegt het college dan een transitverbod A2 – A67 via de N279 in te stellen, zoals eerder door de PVV voorgesteld en in Provinciale Staten aangenomen voor de N69 Valkenswaard-Waalre? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Harry van den Berg,
Lid Provinciale Staten

http://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2012/juli/verbreden-n279-shertogenbosch--veghel.aspx